Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Statek U Návarů

Vzpomínám si, jak se mi Katka ozvala a vysvětlovala mi, co by vlastně chtěla vyfotit. Bylo to myslím konce léta - začátkem podzimu. První návštěva na farmě tedy byla v tom duchu, že se chci podívat na ono místo, poznat kdy ideálně fotit a probrat na co fotky budou použity, rozpočet apod.

Výsledek první návštěvy? Zjistili jsme, že jejího manžela znám od základní školy. Katky přístup a nadšení do práce na mne udělal dojem. Jednoduše - můj děda byl také sedlák a já částečně v obdobném prostředí vyrůstal. Domluvili jsme se na spolupráci a byl jsem podarován množstvím sýrů a jogurtů jež vyrábí.

Na další návštěvě jsme již fotili - samozřejmě jsme řešili ideální počasí.. to se splnilo! Krásný slunečný podzim, kdy jsem pořídil ještě řadu doplňkových fotografií ze života dětí na farmě pro soukromé použití. Opět jsem dostal další dávku sýrů (to již byla po jejich prvním otestování nadšená i manželka).

Poslední návštěva byla po bourání hovězího. Toto si právě také řeší na statku sami, včetně jeho zavakuování a případného staření. Zde jsem odjížděl s masem a spoustou česneku. Doma jsem při pohledu do lednice litoval, že jsem nekývl na nabízená vajíčka :)

A vlastně ještě úplně poslední návštěva se konala při předání flash disku se snímky. To jsem přivezl na oplátku povidla od mé manželky.

Jsem rád, že mám místo, Statek U Návarů, nedaleko od Lišova, kde mohu odebírat hovězí maso, sýry, jogurty a další produkty. Znám Katku s Drahošem a vím, že svou práci dělají dobře. jen tak dál!

Fotky do krásného letáčku zpracovala (včetně loga a dalších prací) Dana Skalická.

Předchozí článek Následující článek