Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mobil Foto

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Vítejte v mém jednodenním kurzu, který vás provede světem mobilní fotografie! Tento kurz je ideální pro všechny, kteří chtějí zlepšit snímky ze svého mobilního telefonu. Připravil jsem kurz tak, aby byl zábavný, plný ilustrativních příkladů, praxe a zpětné vazby.

Abych se mohl všem dostatečně věnovat, je počet osob omezen na 6 - 8 účastníků. Kurz probíhá v centru Českých Budějovic.

Stručně o průběhu kurzu:
9:00 /zahájení, učebna centrum ČB - teoretická část
13:00 /společný oběd
14:00 /praktické focení v terénu
16:00 /vyhodnocení
17:00 /závěr kurzu.

Lektor Jiří Tvaroh má již deset let praxe s fotokurzy v Českých Budějovicích. Lektoruje také workshopy v Praze v centru Fotoškoda.

Ceny, termíny

CO VÁS NA KURZU KONKRÉTNĚ ČEKÁ?

Naučíme se analyzovat situaci než stisknete spoušť:
- Co od fotografie chceme, jak by měla vypadat?
- Pochopení kompozice a využití světla
- Ponoříme se do světa barev
- Fotíme na výšku / na šířku a obecné principy kompozice.

Pochopíme technickou stránku fotografie a budeme se věnovat, jaký mají tyto parametry vliv na výslednou podobu snímku. Dozvíte se:
- V jaké aplikaci fotografovat, JPG vs RAW
- Vhodný úhel
- Ohnisko
- Správná expozice a její korekce
- Funkce času, clony, citlivosti.

Zpracování fotografií
- mobil vs. počítač
- jak správně exportovat fotografie
- jaké používat aplikace.

Po teoretické části vyrazíme do terénu. Během této praktické části aplikujete získané znalosti ve skutečném prostředí. Učíme vás, jak nejlépe využít přirozeného světla a jak se přizpůsobit různým scénářům – od portrétů až po krajinářskou fotografii.

Na závěr se vrátíme zpět do učebny, kde probereme nafocené snímky. Díky zpětné vazbě si uvědomíme na co si dát příště pozor a co se naopak povedlo.

Tento kurz je navržen tak, aby byl přístupný a informativní pro začátečníky, ale zároveň nabízí dostatek informací a inspirace i pro pokročilejší tvůrce. Na konci dne odcházíte nejen s novými dovednostmi, ale i s kolekcí vlastních fotografií, na které můžete být hrdí. Připojte se k nám a začněte svou cestu v mobilní fotografii už dnes!

Snímky ze zákulisí jsem fotil na iPhone 15 Pro.

JAK SE PŘIHLÁSIT?

Prohlédněte si aktuálně vypsané termíny fotografického kurzu na mobilní telefon v Českých Budějovicích a přihlašte se emailem. Mám připravené také dárkové poukázky, které rád předám osobně nebo zašlu poštou.

 

Předchozí článek Následující článek