Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FAQ: svatby

Kolik fotek dostaneme?

Konkrétní číslo záleží na počtu hostů a událostí na svatbě. Každopádně snímky vybírám a upravuji osobně. Obvykle z celodenní svatby odevzdáváme 500 - 800 fotografií.

Kdy dostaneme hotové foto?

Pár dní po svatbě vám zašlu několik snímků, abyste se mohli pochlubit přátelům třeba na soc. sítích. Všechny snímky dostanete do 1 měsíce od svatby.

Můžeme se před svatbou/rezervací vidět?

Ano, velmi rád vás uvítám u sebe v pracovně. Mám zde po 15 letech focení svateb mnoho ukázek - nejspíše i z vašeho místa kde svatbu plánujete. A hlavně se poznáme osobně.

Kdy máme vaše služby rezervovat?

Jednoduše co nejdříve. Jsou situace, kdy mám termín obsazen 2 roky dopředu. Jsou však i situace, kdy mám uprostřed sezóny volnou sobotu.. třeba pro to, že někdo jiný svatbu narychlo přesunul. Proto mne neváhejte kontaktovat. Nevybírám zálohy a rád vám termín případně nezávazně podržím.

Vyžaduješ zálohu?

Nevybíráme žádnou zálohu za rezervaci termínu. Platbu v plné výši řeším až při předání hotových fotografií - tj cca měsíc po svatbě.

Sepisuješ smlouvu?

Nesepisuji. Pro mne závazné bude, když vám rezervaci potvrdím emailem. Pošlete mi poptávku, já vám předložím svou nabídku a požadavky pro rezervaci. Následně mi zašlete bližší údaje k rezervaci a teprve následně po tom, co vám přijde mé zpětné potvrzení, je rezervace platná.

Nabízíš focení před svatbou?

Ano, je možné si toto focení přiobjednat. A mohu jej jedině doporučit, protože to má několik výhod. Vzájemně se poznáme, můžeme focení naplánovat na vhodné počasí a místo, které bychom ve svatební den třeba ani nestihli. Fotky také můžete využít v rámci samotné svatby - pozvánka, výzdoba, noviny..

Kde můžeme vidět více tvé práce?

Na mém blogu je mnoho svateb z ČR i zahraničí, z různých míst a ročních období. Můžete jít zpět do historie až do roku 2008 a shlédnout přibližně 130 různých svateb. Můj aktuální rukopis uvidíte u těch nejnovějších svateb. Více foto z konkrétní svatby vám rád ukážu při osobním setkání.

Proč fotíš svatby s manželkou?

Alča mi na svatbě dělá převážně asistentku. Nicméně má také svůj foťák a jednoduše u některých okamžiků nemohu být na dvou místech. Často mi tedy vypomůže doplňkovým záběrem z příchodu nevěsty na obřad z opačné strany, gratulace, hod kyticí..

Máš záložní foťák?

Ano, v podstatě hned dva záložní fotoaparáty. Jeden záložní můj a případně ten další seberu manželce :)

Co když nevyjde počasí?

Pro mne jsou nejdůležitější úsměvy na vašich tvářích. Zřídka prší celý den.. důležitější je si však svatbu užít - i fotky v dešti jsou krásné! Podívejte se na svatbu Andrei a Romana. Používám také zábleskovou techniku, kdy dokáži vykokuzlit zajímavou atmosféru při zatažené obloze - svatba Kláry a Tomáše.

Můžeme si tykat?

Naším cílem je, aby vám s námi bylo příjemně. Jen tak vzniknou ty nejlepší fotky. A budeme velmi rádi, pokud si můžeme tykat. Ostatně, nejpozději v den svatby vás o to požádám.

V jaké podobě fotky odevzdáváš?

Fotografie připravím ve formátu JPG ve dvou složkách - v plném rozlišení určeném pro tisk, zvětšeniny, tvorbu fotoknihy či obrazu. Dále v náhledovém rozlišení - vhodném pro rychlé prohlížení, umístění na soc. sítě či zaslání emailem. Toto menší rozlišení poslouží také pro tisk do rozměru cca 13x18cm.

Jakým způsobem dostaneme fotografie?

Nejčastější je jeden z dvou následujících způsobů předání snímků. Pokud bydlíte poblíž, případně vydržíte počkat na poštovní balíček, připravím vám USB flash disk v pěkné krabičce. Nicméně některé zakázky, zejmána kdy jsou klienti ze zaharničí, odevzdávám formou odkazu ke stažení - Google drive. Kvalita fotografií je shodná jako na USB flash disku.

Ztratili jsme naše svatební fotky!

Kontaktujte mne, všechny fotky mám zálohované v plné kvalitě a rád vám fotografie zašlu znovu ;-)

Přijedete za námi do Tater?

Ano, rádi za vámi přijedeme v podstatě kamkoliv. Naopak nová místa a lidé nás baví.

Máte ještě další otázky?

Napište mi!

Předchozí článek Následující článek